بيداري اسلامي از مهمترين حوادث يک ده? اخير در برخي کشورهاي اسلامي به شمار مي آيد ليکن رويدادهاي اخير در مصر بيانگر عدم توفيق انقلابيون در دست يابي به آرمان هاي اسلامي خود مي باشد.
زيرا تجرب? ناموفق محمد مرسي در برآورده نمودن خواسته هاي انقلابيون و انفعال دولت مرسي در برابر امريکا و اسرائيل و نيز برکناري او از سوي ارتش و افزايش زد و خورد ميان مخالفان و موافقان محمد مرسي مصر ،آرمان هاي انقلابيون مصري را در وضعيت بغرنجي قرار داده است.از سوي ديگر با آزادي ديکتاتور مخلوع مصر از زندان،مردم انقلابي مصر در شوک و حيرت عجيبي به سر مي برند و به اعتراضات گسترده عليه دستگاه قضائي روي آورده اند.
اما به راستي بيداري اسلامي در مصر به نتيجه مطلوب خود دست يافته است؟آيا انقلابيون مصر از بدو شکل گيري دولت مرسي و تا به حال که دولت موقت زمام امور را برعهده دارد توانسته است آرمان هاي خود را به منص? ظهور بنشاند؟با بررسي روند کلي حوادث موجود در مصر در مي يابيم غالب حوادث مصر بر خلاف خواسته هاي انقلابيون مصري شکل گرفته است لذا بايد با برشمردن برخي از مهمترين دلائل ناکامي انقلابيون مصر، براي اصلاح و نيز تقريب گفتمان اتحاد اسلامي در مصر کوشيد.
عمق وابستگي ارتش و سيستم امنيتي مصر به آمريکا
قبل از هر چيز بايد اذعان نمودنه تنها ارتش مصر بلکه عمق دستگاه هاي اطلاعاتي و امنيتي داراي وابستگي کامل به آمريکا مي باشند امري که باعث گرديد بسياري از مردم مصر در راستاي تحقق آرمان هاي خود براي آزادي و دموکراسي و اسلام گرائي دچار يأس و نااميدي گردند.لذا با اوج گيري بحران هاي مصر شاهد افزايش موج فزايند? بازداشت هاي اسلام گرايان ،بالأخص سران اخوان المسلمين مي باشيم که اين امر قطعا منجر به افزايش درگيري ها و تحريک مردم عليه يکديگر خواهد گرديد.لذا نه تنها ارتش در صحنه حضور دارد بلکه سيتم اطلاعاتي نيز از دوران مبارک تاکنون در مسند قدرت باقي مانده است و اقدامات اخير دستگاه قضائي مصرنيز تحت نفوذ قدرت حاميان رژيم مبارک در بدن? ارتش و سيستم اطلاعاتي صورت پذيرفته است.
آزادي مبارک؛اوج ناکامي در بديهي ترين خواسته انقلابيون
رژيم حسني مبارک در طول زمامداري خود جنايات متعددي را در حق ملت مصر انجام دادلذا کشتار مردم مصر در تظاهرات عليه رژيم مبارک ،بحث اعدام اين ديکتاتور را مطرح ساخت،ليکن از آنجا که سيستم قضائي مصر از استقلال کاملي برخوردار نيست و تحت تسلط بسياري از متنفذين نظامي ارتش و نيز تحت تأثيرلابي غربي عربي به سردمداري امريکا و نيز دخالت هاي آشکار عربستان قرار دارد نتوانست بديهي ترين حق انقلابيون مبني بر محاکم? مطلوب ديکتاتور جنايتکار مصر را ادا نمايد،لذا قربانيان مصر صداي اعتراض خود را به گوش سيستم قضائي خواهند رساندو انقلابيون نيز بعد از گذار دولت موقت از بحران ها به سمت آرامش،دامن? اعتراضات را افزايش خواهند داد زيرا اعدام ديکتاتور مصر يکي از بديهي ترين خواسته هاي به حق مردم مصر بوده است.
اشتباهات اخوان المسلمين ؛عامل اساسي ناکامي انقلابيون
از مهمترين موارد ناکامي انقلابيون مصر همانا اشتباهات شخص محمد مرسي و جريان اخوان المسلمين بوده است،ناکامي دولت مرسي در سر و سامان دادن به اقتصاد ورشکسته رژيم گذشته،تحميل نظرات و ايده هاي اخوان المسلمين دربخشهاي فرهنگي،صدوراحکام و دستورات متناقض و پس گرفتن آنها دريک يا دو روز بعد،تکروي در تدوين قانون اساسي، دخالت درکار قوه قضائيه و اعمال فشار براي انتصاب دادستان مورد تاييد خود،عدم پذيرش احکام قوه قضائيه به ويژه در بخش دادگاه قانون اساسي، سوءاستفاده از اختيارات قانونگذاري خود براي حذف دستگاههاي نظارتي برکار رييس جمهور،انتصاب افراد تندروي اخوان المسلمين درسمتهاي حساس مانند وزارت فرهنگ و تلاش اين وزيران براي ديکته کردن نگاه اخوان بر وزارتخانه هاي تحت امرخود و همسوئي با سياست هاي مزدوران? امريکا،اسرائيل و رژيم هاي مرتجع عربي از مهمترين اشتباهات دولت مخلوع محمد مرسي و به عنوان مانع جدي در ناکامي انقلابيون مطرح مي باشد.
لذا منشأبرخوردهاي خشن ارتش مصر در روزهاي اخير مبني بر بازداشت سران اخوان المسلمين را بايد در کارنام? غير قابل دفاع محمد مرسي در عرص? اجرائي مصر جستجو نمود.گرچه اين اقدام ارتش مصر نيز در همسوئي کامل با رژيم صهيونيستي انجام مي پذيرد زيرا تضعيف گفتمان مقاومت در جبه? اخوان المسلمين به عنوان هدف راهبردي اسرائيل در تقابل با نظام مصر مطرح مي باشد و اقدام اخير ارتش مصر که با هماهنگي با منافع اسرائيل صورت مي پذيرد ،وابستگي ارتش مصر به امريکا رابيش از پيش نمايان مي سازد.
در خاتمه بايد هم? گروه هاي مصري را به اتحاد اسلامي و سعي و تلاش براي ارتقاء گفتمان تقريب اسلامي دعوت نمود که انجام اين مهم مي تواند بسياري از آرمان هاو خواسته هاي انقلابيون مصر را محقق سازد.
انتهاي متن/